ПЕРЕЙТИ НА ПОЛНУЮ ВЕРСИЮ САЙТА

ЦАП Atoll DAC100 Signature Black
Код: at-dac100s

Burr-Brown PCM 1796 (24 біт/192 кГц), 2 незалежні трансформатори, діапазон частот: 20 Гц – 20 кГц (± 0,1 дБ), ЕГС: 0,001% (24 біт, 1 кГц), відношення сигнал/шум: 123 дБ, динамічний діапазон: 123 дБ, габарити (Ш х В х Г): 320 х 60 х 210 мм, вага: 2 кг, колір: чорний

26 040 грн.
Описание

У лінійці ЦАПів Atoll цей перетворювач займає другу сходинку. За габаритами він дещо не дотягує до стандартних розмірів Hi-Fi-компонентів із шириною 430 мм. Основною відмінністю даного пристрою від попередньої моделі DAC 100 є можливість отримувати сигнал по USB з максимальною роздільною здатністю 24 біт/96 кГц замість колишніх 16 біт/48 кГц.

Розробники уважно поставилися до демпфування корпусу, який пройшов спеціальну обробку та встановлено на гумові ніжки. На невеликій за товщиною алюмінієвої передньої панелі розташовано три кнопки селектора входів. Правіше знаходиться світлодіод, що сигналізує про використання USB-входу, а поруч із ним розмістилися два ряди LED-індикаторів, верхній з яких вказує на вибір одного з трьох коаксіальних входів, а нижній – одного з трійки оптичних вхідних роз'ємів. У правій частині фасаду розташована кнопка живлення/standby зі світлодіодом. Виходи: оптичний, коаксіальний та лінійний (RCA). На тильній стороні є перемикач живлення.

Головним елементом на борту Atoll DAC 100SE є добре відомий дельта-сигма-перетворювач Burr-Brown PCM 1796 (24 біт/192 кГц) компанії Texas Instruments. Загальне харчування забезпечують два окремі трансформатори Zarel, один з яких несе відповідальність тільки за аналогову секцію. Крім того, у схемотехніці задіяно сім стабілізованих джерел живлення. У вихідних каскадах використовуються дискретні елементи, причому зворотний зв'язок тут не застосовується, що позитивно позначається на якості звучання. Є аудіофільські конденсатори MKP. Як і у попередньої моделі, вихідна напруга дещо завищена і становить 2,5 вольт. Відношення сигнал/шум має високий показник, що досягає 123 дБ.

Монтаж відрізняється чудовою якістю. Все зібрано досить акуратно та точно. Як опція для ЦАП передбачений пульт ДК, якого не було в попередній версії.

ЦАП Atoll DAC 100SE стане чудовим універсальним рішенням для використання практично з будь-яким джерелом, ПК, ноутбук, CD-програвач, медіаплеєр або ігрова приставка Sony PlayStation останнього покоління. По коаксіальному та оптичному входам (для обробки використовується чіп CS8416) DAC 100SE здатний отримати і перетворити в аналог (за допомогою чіпа PCM 1796) цифровий сигнал з максимальною роздільною здатністю 24 біт/192 кГц. Модель забезпечує прозоре, детальне та реалістичне звучання з точним, добре окресленим басом та деякою схильністю до аналітичності.

Характеристики